MAKERS FORUM | Jelani Isaacs

Eigenaar & Chief Executive Producer | New Amsterdam Film Company

MAKERS FORUM | Jelani Isaacs

Eigenaar & Chief Executive Producer | New Amsterdam Film Company

BIOGRAFIE

Jelani Isaacs begon een dikke 20 jaar geleden als algemeen assistent op de set van Frans Weisz voor een commercial van Postbus 51 – weet u nog nog nog nog. Na locatie productie bij onder meer John de Mol Produkties en de Nederlandse film bleek hij zich het makkelijkst te bewegen in de reclame-industrie.

Jelani is mede-oprichter van New Amsterdam Film Company, dat naast het ontwikkelen en produceren van reclamecampagnes ook autonoom werk direct aan de kijker levert. Op deze scheidslijn opereert hij als new business director en creëert hij samen met zijn creatieve studio storyworlds.

Het meest recente wapenfeit is de wereld van De Oost, een project waarin een voor velen onbekende Nederlandse geschiedenis vanuit vijf perspectieven wordt uitgelegd door middel van een speelfilm, digitaal platform, documentaires, een roman en een fotoboek.

Daarnaast werkt hij met dezelfde intentie voor merken zoals het Van Gogh Museum, Stadsdeel Zuidoost, DeGiro en Happ.

Om de toekomst van het vak zeker te stellen, zet hij zich graag in voor het begeleiden en kansen geven aan jonge makers en sinds een jaar binnen het initiatief Plus Plus One vooral aan jonkies van kleur. Een groep die niet perse aan onze industrie denkt als ze hun opleiding kiezen of verlaten. Met vakgenoten probeert hij middels inspiratie de brug richting deze groep te bouwen. Om zo de juiste insights, verhalen en beeld te verkrijgen waaraan al onze kinderen zich kunnen en willen spiegelen.